Een nieuwe verwarmingsinstallatie in uw kerk?

Zo kunt u maximaal besparen op de kosten voor energieverbruik en restauratie

Denkt u aan een nieuwe verwarmingsinstallatie?

Bij het regelen van de temperatuur in een groot gebouw spelen een groot aantal factoren een rol. Belangrijke aandachtsgebieden hierbij zijn:
1. De behoeften van bezoekers, mensen die zich in het gebouw ophouden.
2. De eisen die het gebouw zelf en het interieur stellen.
3. Beschikbare verwarmingstechnieken om de binnentemperatuur te regelen.

Binnen Kerken Verantwoord Verwarmen is een sterk en efficiënt team werkzaam dat een deskundig advies uitbrengt, waarin rekening gehouden wordt met ALLE aspecten die met uw kerk te maken hebben. U profiteert daarbij van het samenvoegen van de expertises van de bouwfysisch adviseur (o.a. behoud van uw gebouw en het interieur, het thermisch comfort van de bezoekers) en de installatieadviseur (energieverbruik, klimaatregeling, installatie-ontwerp en -onderhoud)

De bouwfysicus adviseert op basis van een inventarisatie van het gebruik, het gebouw, het aanwezige interieur en de aanwezige verwarmingsinstallatie, wat het meest optimale klimaat voor uw kerk is, afgestemd op uw situatie. Hieruit volgt een programma van eisen dat gesteld wordt aan het binnenklimaat.

Vervolgens geeft de installatie-adviseur vanuit dit opgestelde programma van eisen advies over welke verwarmingsinstallaties geschikt zijn om dit gewenste binnenklimaat te realiseren. Het kan hierbij gaan van aanpassingen of uitbreiding/aanvulling van de reeds bestaande verwarmingsinstallatie, tot het maken van een  ontwerp voor een compleet nieuwe installatie (inclusief regeling, en monitoring van het binnenklimaat etc.). Ook de aanbesteding en selectie van een installateur alsmede de uitvoeringsbegeleiding en opleveringscontrole kunnen wij voor u verzorgen.

Wij kunnen u onder andere van dienst zijn op de volgende onderdelen:

 • inventarisatie gebouw, installatie, gebruik, etc.
 • metingen aan het bestaande binnenklimaat
 • advisering mbt het meest verantwoorde binnenklimaat in uw kerk
 • advisering/ontwerp nieuwe installatie en schrijven van het bestek;
 • aanbesteding/selectie van een bekwame installateur;
 • controle werktekeningen etc;
 • uitvoeringsbegeleiding en -controle;
 • opleveringscontrole;
 • monitoring na oplevering (continue metingen ter controle functioneren installatie en het resulterende binnenklimaat);

Door intensieve samenwerking van de bouwfysicus en de installatie-adviseur gedurende het gehele traject ontstaat een efficiente werkwijze waarbij misverstanden voorkomen worden en ook de installatieadviseur geheel op de hoogte is waarom bepaalde eisen aan het binnenklimaat gesteld worden.

Wij bieden u een totaalpakket aan waarbij uw verwarmingsinstallatie optimaal is afgestemd op uw kerkgebouw, het interieur, de mensen (het gebruik) en uw beschikbare budget, waardoor u maximaal kunt besparen op de kosten. Wie wil dat nu niet?

 

 

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heeft u nog vragen? Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem telefonisch contact op via 085 – 0761379 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of vul via onderstaande knop het contactformulier in.

Like ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Volg ons ook op:

 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin