Een korte terugblik op 2015…..

Kerken Verantwoord Verwarmen - kerstgroetHet einde van 2015 is in zicht, een jaar waarin onze organisatie nader vorm heeft gekregen en waarin zich erg leuke ontwikkelingen hebben voorgedaan. Wij willen dan ook graag al onze relaties bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Ooit zijn we begonnen als 2 afzonderlijk werkende adviseurs (een bouwfysisch/akoestisch adviseur en een installatie-adviseur), beide als expert werkzaam op het gebied van binnenklimaat in (monumentale) kerken. In de praktijk zagen we veel problemen ontstaan doordat verwarmingsinstallaties in kerken vaak ontwikkeld werden door partijen waar een van beider of zelfs beider expertises ontbraken. Men installeerde nieuwe verwarmingssystemen zonder rekening te houden met het behoud van het kerkgebouw en/of het waardevolle interieur. Enkele jaren na het in gebruik nemen van zo’n systeem werd men geconfronteerd met flinke restauratiekosten omdat het verwarmingssysteem veel schade aanrichtte. En dit alles terwijl de energierekening hoog was en de kerkbezoekers nog steeds comfortklachten uitten.

Wij vonden dat daar verandering in moest komen, en hebben dan ook besloten om onze krachten te bundelen. Na enkele jaren prettig samenwerken, is in maart 2015 tijdens de beurs Kerk en Gemeente in de jaarbeurs te Utrecht officieel het bedrijf (Kerken) Verantwoord Verwarmen gepresenteerd. Door te inventariseren welke eisen er aan het binnenklimaat gesteld worden door mens, gebouw en interieur, en dit als uitgangspunt te nemen bij het optimaliseren van het binnenklimaat, worden opdrachtgevers maximaal geinformeerd en ontzorgt en krijgt men een kerk die verantwoord verwarmd wordt. Zo hoog mogelijk comfort voor de kerkbezoekers, maar zonder schade door het verwarmen te introduceren, en zodoende dus de hoge restauratiekosten uit te sparen. Daarnaast bieden we ook adviezen voor energiebesparing, groene energie en duurzaam gebruik van het kerkgebouw.

De opdrachtgevers waar we afgelopen jaren voor hebben mogen werken zijn zeer positief gestemd over onze samenwerking, hetgeen aangeeft dat we de juiste stap gezet hebben. We blijven onze dienstverlening verder ontwikkelen en hopen ook in 2016 weer veel mensen te mogen ondersteunen in het uitoefenen van hun goed kerkrentmeesterschap.

Kent u nog meer mensen die hierin geinteresseerd kunnen zijn? Wij zouden het leuk vinden als u dit bericht wilt delen middels de knoppen voor facebook, twitter of LinkedIn onder dit bericht.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

 

Rest ons nog u heel fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe te wensen.

Warme groet,

Dionne Limpens-Neilen & Arie van Middelkoop

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.