Kennismaken: wat is PhysiBuild – Kerken Verantwoord Verwarmen?

PhysiBuild – Kerken Verantwoord Verwarmen

De naam PhysiBuild is een samentrekking van ‘physics’ (natuurkunde) en ‘buildings’ (gebouwen). Kortom alles wat met warmte, vocht, licht, geluid en gebouwen te maken heeft. Klanten vinden de naam aansprekend. Het klinkt niet abstract, de naam wekt vertrouwen.

Binnen PhysiBuild is het binnenklimaat van (monumentale) kerken en de Verantwoord Verwarmendaarvoor benodigde klimaatinstallaties een aparte specialisme. Vandaar dat deze adviesdiensten (waarbij de expertise van de bouwfysisch adviseur en de installatie-adviseur zijn gecombineerd) zijn ondergebracht onder een aparte handelsnaam: (Kerken) Verantwoord Verwarmen.

Het voordeel van een kleine onderneming is dat je snel kunt schakelen. Je bent flexibeler, hoeft je niet te laten leiden door interne deadlines. Daardoor blijf je rechtstreeks in contact met je klanten, er zijn hele korte lijntjes.

‘One stop shopping’

Klanten zijn blij dat ze bij Kerken Verantwoord Verwarmen een totaaloplossing kunnen krijgen. Vanuit mijn deskundigheid wordt het overzicht behouden en wordt er snel een totaalplaatje geschetst. Daarmee helpen wij om oorzaken en gevolgen gemakkelijker op een rij te krijgen en om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Deze combinatie van technisch inzicht en sociaal gericht zijn wordt erg op prijs gesteld, merken we.

Duurzaamheid

We zijn in onze tijd andere eisen gaan stellen aan gebouwen, ook al zijn ze oud en daar niet echt op berekend. Duurzaamheid is een belangrijk gegeven in deze tijd. Het ideale plaatje ziet er zo uit: een veilig klimaat voor het gebouw en het interieur én een hoog comfort voor de gebruikers van het gebouw.
In vroeger tijden vond men het heel normaal om een tijd in een koude, onverwarmde ruimte te verblijven. Men kleedde zich erop met dikke jassen, men kwam te voet naar de kerk en warmde zich daardoor al op door in beweging te zijn/blijven.
Tegenwoordig is de kleding dunner, komt men met de auto die flink verwarmd is, en verwacht men eenmaal in de kerk ook in een aangename temperatuur te vertoeven. Dat kan op zich, alleen zijn de oude kerken daar niet op gebouwd.
Nu dit al langere tijd speelt, wordt men met de gevolgen geconfronteerd: hoge kosten voor energie verbruik en restauraties. En dan is het vaak even slikken. Zeker nu de inkomsten voor veel kerken teruglopen. Gelukkig zijn voor deze “moderne” problemen ook moderne oplossingen mogelijk.

Praktijkvoorbeeld

Meten is weten, daar maak ik met mijn technische achtergrond veel gebruik van. Zo kwam er een adviesaanvraag binnen voor een kerkgebouw met een orgel (dat uitgedroogd was) en een muurschildering. De toplaag waarop de muurschildering zich bevond, begon af te bladderen, men dacht dat de muur te vochtig was. Nader onderzoek wees echter uit dat de lucht in de kerkruimte regelmatig veel te droog was, en de problemen daardoor veroorzaakt werden. Door uitdroging verdween er vocht uit de muur, en de achtergebleven stoffen (o.a. zouten) drukten de buitenste laag met de schildering eraf!
Het komt dus voor dat klanten bij problemen op het gebied van klimaatbeheersing aannames maken die bij nadere doorlichting van de oorzaken niet blijken te kloppen. Dat geeft niet, als ze er dan maar voor kiezen om een expert in te schakelen. Wij helpen ze om op het goede spoor te komen, wat ze uiteraard prettig en verhelderend vinden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij denken flexibel met u mee, vinden het fijn om mensen te helpen met gedegen vakkennis en passie. Klanten geven terug dat er goed geluisterd wordt, en dat zaken snel en efficiënt geregeld worden. Omdat er doorgevraagd wordt en alternatieven bedacht worden, komen we samen met klanten tot oplossingen die veel beter zijn dan men in eerste instantie verwachtte. Overtuig uzelf, en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Wilt u dit artikel delen met uw netwerk?

U kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn etc. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.