St.Petruskerk te Eindhoven

Stabilisering binnenklimaat t.b.v. behoud orgel

Doel van dit project in de Petruskerk in Eindhoven was het realiseren van een comfortabele situatie voor de kerkgangers tijdens de kerkdiensten, zonder dat dit gevaar oplevert voor het Walcker-orgel en het kerkgebouw.

Vanwege de benodigde restauratie van het Walcker-orgel in de St.Petruskerk in Eindhoven, heeft PhysiBuild de vraag gekregen om advies uit te brengen met betrekking tot de realisatie van een stabiel binnenklimaat. Door het onstabiele binnenklimaat dat gecreëerd werd door de luchtverwarming, liep zowel het orgel als het kerkgebouw veel schade op, en klaagden de mensen bovendien over tocht en koude.

In de winter van 2011/2012 zijn duurmetingen verricht aan het binnenklimaat van de Petruskerk in Eindhoven. Aan de hand van de gemeten luchttemperaturen, relatieve vochtigheden en installatieparameters is de werking van het aanwezige luchtverwarmingssysteem in kaart gebracht.

Naar aanleiding van de resultaten van de metingen en de inventarisatie van het aanwezige verwarminggsysteem, is een aantal mogelijkheden aangegeven voor het realiseren van een stabiel binnenklimaat. Dit varieerde van aanpassingen aan het reeds aanwezige verwarmingssysteem, tot een geheel nieuw verwarmingssysteem dat bestaat uit een basisverwarming en een aanvullende verwarming voor het creëren van thermisch comfort voor de kerkbezoekers tijdens de kerkdiensten.

Like ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget

Volg ons ook op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin